Qoftë i përjetshëm kujtimi i tij!

 

His Excellency, Metropolitan +ILIA of Philomelion fell asleep in the Lord on Thursday, October 6, 2022.

 

Me shumë pikëllim u komunikojmë besimtarëve të devotshëm të Kishës Shën Trinia lajmin e hidhur për fjetjen e papritur dhe të parakohshme në Zotin e Bariut tonë shumë të dashur dhe e Atit tonë shtrenjtë në Krishtin, Mitropolitit të ndjerë të Filomelionit, +ILIA.

He was predeceased by his beloved Presvytera Helen.  He was the beloved father of Mark and Eugenia (Chris), grandfather, brother, and uncle.  Above all, he was a beloved spiritual father, hierarch, and friend.

The Services for His Excellency Metropolitan +ILIA’s repose will take place at St. John the Baptist Greek Orthodox Church, as follows:

Monday, October 10
4:00-8:00 pm  Viewing
7:00 pm  Trisagion

Wednesday, October 12
4:00-8:00 pm  Viewing
7:00 pm  Trisagion
Reception follows in Panos Hall

Thursday, October 13
8:30 am  Orthros
9:30 am  Hierarchical Divine Liturgy
11:00 am  Funeral
Makaria follows in Panos Hall

His Burial will be in Sault St. Marie, MI.

In lieu of flowers, the family requests that donations in Metropolitan +ILIA’s memory be sent to one of the following parishes:

  • St. John the Baptist Greek Orthodox Church, Las Vegas, NV (Building Fund)
  • St. Nicholas Albanian Orthodox Church, Chicago, IL
  • Holy Trinity Albanian Orthodox Church, South Boston, MA
  • St. George Greek Orthodox Church, Sault St. Marie, MI

May his memory be eternal.

 

Me keqardhje të thellë dhe me shpresë në Ngjallje, njoftojmë se peshkopi i Peskopates Orthodhokse Shqiptare të Amerikes, Mitropolit +ILIA (Katre) i Filomilit ndërroi jetë papritur më 6 tetor 2022.

Mitropolit +ILIA, i përjetshëm qoftë kujtimi, do të sillet në Kishën Shën Trinia ditën e hënë, më datë 10 tetor. Besimtarët që duan t’i japin lamtumirën e fundit janë të ftuar të marrin pjesë në kishë nga ora 16:00 deri në oren 20:00. Në orën 19:00 do të kryhet trisai nga Hirësia e Tij, Peshkopi Athenagoras dhe seminaristët e shkollës Kryqi i Shenjtë.

Trupi i të ndjerit do të dërgohet në Las Vegas, Nevada ku do të kryhet shërbimi i funeralit. Homazhet do të bëhen të mërkurën, më 12 tetor, nga ora 16:00 deri në orën 20:00 në kishën St. John the Baptist Greek Orthodox Church (5300 El Camino Road). Të nesërmen, më 13 tetor, do të kryehet shërbesa e mëngjezores dhe Liturgjia Hyjnore duke filluar nga ora 8:30.

Mitropolit +ILIA do të prehet në Sault Saint Marie, Michigan.